korjausrakentaminen.jpg

LVISA –kuntotutkimukset vanhoihin rakennuksiin


Kuntoarviossa selvitetään tarvittavat lähtötiedot kiinteistön suunnitelmallista kunnossapitoa varten. Kuntoarviossa selvitetään myös kiinteistön energiataloudellisuus sekä kiinnitetään huomiota turvallisuuteen ja terveellisyyteen.

Putkistojen kuntotutkimukset

Putkistojen kuntotutkimuksilla selvitetään järjestelmien korjaustarve ja -ajankohta sekä laaditaan kunnossapito-ohjelma seuraavalle 10 vuodelle kustannusarvioineen. Putkistojen kuntotutkimus suoritetaan Suomen LVI-liiton vesi- ja viemärilaitteistojen kuntotutkimusohjetta soveltaen.

Putkien ja niiden liitosten kunto voidaan tutkia röntgenkuvauksen, ultraäänimittauksen ja mikrorakennetutkimusten avulla. Selvitämme putkien korroosiotyypit ja jäljellä olevan seinämävahvuuden sekä arvioimme putken ja liitoskodan jäljellä olevan käyttöiän.

Sisäilma- ja kosteustekniset kuntotutkimukset

Kokonaisvaltaisen sisäilma- ja kosteusteknisen kuntotutkimuksen avulla saadaan yksityiskohtainen käsitys koko rakennuksen sisäilman laadusta sekä huonoon sisäilman laatuun vaikuttavista tekijöistä. Rakennetussa ympäristössä on mikrobeja, hiukkasmaisia ja kaasumaisia epäpuhtauksia. Niiden poistaminen ei ole aina välttämätöntä. Usein painesuhteiden hallinta ja rakenteiden ilmatiiviyden parantaminen riittävät. Tutkimusselostuksessa esitettyjen korjaustoimenpiteiden avulla voidaan laatia korjaussuunnitelma, jolla toteutetaan hyvä sisäilman laatu.Lue lisää kuntotutkimuksista Vahasella:

HALUATKO KUULLA LISÄÄ?

Ota yhteyttä:

Mika Oikari
Julkisivurakenteiden kuntotutkimukset

Kim Henriksson
LVV-putkien kuntotutkimukset

Jaakko Säntti
Haitta-ainetutkimukset

Eerika Hyry
Huollon ja ylläpidon palvleut

Sami Niemi
Kosteus- ja sisäilmapalvelut


Puhelin 020 769 8698
etunimi.sukunimi@vahanen.comVoit jättää myös
yhteydenottopyynnön.

   Yhteydenottopyyntö